motivationen, snart på topp igen!

Inte alls många dagar kvar till sommarlovet nu, himla skönt måste jag säga! Jag kommer ju såklart sakna hela min klass för att den verkligen är bäst, men kommer ju lägga ner största delen av mitt sommarlov på min ponny.
Han har vilat nu, mycket. Motivationen är så långt ner som ögat kan nå och har varit nu, länge.
Han skulle säljas, det var liksom planen.
Men nu när jag fick den här möjligheten att flytta honom in till Sala istället för utanför, så har jag alla möjligheter som finns för att tävla och träna.
Jag kan inte påstå att ridhuset är så fantastiskt bra då underlaget är tungt, men det är bättre än inget så jag väljer att inte klaga.
-
På Söndag kommer jag ta en genomkörare på ridbanan, alltså dagen vi kommer. För att han har överenergi som behövs göras av med, och då är han fasen inte rolig. Förstår inte varför han ska hålla på och busa i galoppen när han har överskottsenergi, hans bockningar är ju inte alls roliga!
Men vi kör där en stund med mycket trav så rider jag alla dagar förhoppningsvis denna vecka som kommer. Inga hinder, upplagda bommar i slutet av nästa vecka eller kanske lite skutt till 60-70 cm för då är han "normal" igen.
-
Veckan efter det har jag sommarlov, måndagen den 11 Juni. Vi ska ha hoppträning för min blivande hopptränare nämligen den veckan också, otroligt roligt! Hoppas de funkar bra (som jag tror) för jag kommer då fortsätta träna för henne :)
Efter denna sommar ska min ponny vara redo att tävla, det är bara så!
en bild från i vintras där han ser ut som en mörkbrun B-ponny, haha!
/Johanna

printer från film

Printade de här bilderna från filmen, min lillasyster var inte så bra på att träffa rätt läge på bilderna utan fick bara dåliga bilder när han kom för nära eller inte i rätt moment haha. Bättre än inget tycker jag ;) min fina♥
/Johanna

ska köpa!

och innan juni är slut ska jag åka in och köpa två saker till min fina!

täcket är bra att ha när det är kallt och ha i boxen när han är duschad för tävling och schabraket får bli tränings schabrak! :D
/Ebba

Spännande!

på lördag startar vi 60 på sorf och jag är skapligt taggad!!!!
vi kommer gå felfria som vanligt och bara köra gärnet!
imorgon blir dat att finslipa i ridningen lite lätt sen tvätta häst och utrustning!
önska mig lycka till för vi kommer gå felfria! :D
första tävlingen♥ dock inte så fint då vi inte har lärt känna varandra där men han är så fin min prins!
zlatan också såklart :')
/ebba

Västerås

På lördag sticker jag till Västerås en sväng. Måste in på hööks och ta fram mitt snällaste leende och mina gulligaste ögon för jag vill nämligen byta till mig min lädergrimma som gick sönder på andra användningen, men kvittot har sprungit bort som vanligt! Får väl se hur det går.
Han kommer iallafall att åka i den på söndag men inte lastas dock, han står still i transporten så han kan ha den då. Han får väl lastas i nylongrimma.
Sen måste jag även byta min flughuva till en mindre.
Tror inte jag har något som jag sådär måstemåste ha just nu så jag kommer nog lägga mina pengar på mig själv den här månaden för en gångs skull, det är mer nödvändigt just nu!
Däremot kanske kanske jag får med mig det här luddsetet från hööks, han skulle vara väldigt söt haha, om det är tillräckligt luddigt i verkligeheten! Ska kika plånbokens status först.
/Johanna

känns förjäkla bra!

Kom precis in från stallet, har gett hästarna mat. Borstade min pluttponny torr eftersom han var blöt, la på honom ett fleecetäcke. När han hade torkat ordentligt bytte jag till ett ofodrat regntäcke istället, så nu står han och myser med maten med de ute i hagen :)
Sen fick jag bara sån lust att börja packa till flytten eftersom jag längtar så fruktansvärt mycket haha!
Råkade göra 4 höpåsar fast han faktiskt bara har två kvällar kvar här (!!) så la i två stycken i morgonboxarna som ramlar ner imorgon bitti. Sen packade jag dom två höpåsarna fulla med schabrak, täcken, träns, benskydd, grimmor, tyglar och boots och lite sånt.
Sen tog jag en av mina hinkar och la i alla hans borstsaker i, samt hans foderskylt.
Alltså åh vad jag längtar, detta känns förjäkla bra måste jag säga!♥
/Johanna

film

Här har ni en film också på dukat och hans ägare!

Ebba; Presentation

hejsan!
tänkte börja med att skriva lite om mig och mycket om min prins!


Ebba heter jag och är född 96 och bor i sala, fast faktiskt tio minuter utanför i kumla kyrkby.
jag har då en medryttarhäst som heter Dukat och är bara 4 år! han och jag utbildas just nu för fult och vi kommer bara framåt mer och mer!
jag va ut och prov red han den 5/2-12 och det va min bästa dag på länge, det klickade mellan oss och nu är vi redan på tävlingsbanan! vi har startat 4 klubbhoppningar på 60 och en pay and jump på 70.
alla va felfria förutom 3 då allt va mitt fel. jag kan ju inte säga att han har kapacitet för allt men när han blir äldre kommer vi kommer långt i hoppning då han har redan nu en fantastiskt fin teknik i hoppning. i Dressyren går han jätte fint, men han hatar verkligen dressyr. Är det något mer ni undrar om mig eller Johanna och zlatan så mejla gärna oss till [email protected] så svarar vi så snabbt vi kan!
/ ebba

Johanna; Presentation

Hej på er! Tänkte börja med ett presentationsinlägg här, och hoppas ni vill fortsätta läsa bloggen! :)
Detta är bara en tillfällig design tills vi fått nya bilder osv :)

Jag heter iallafall Johanna, bor i Sala och är född 97. Jag har en egen C-ponny som heter Zlatan, född 2005.
Zlatan är en okänd korsningsponny, imp Irland (antagligen typ welsh/connemara/new forsest något liknande). Han har stor kapacitet inom både dressyr att hoppning, något man inte vill slösa på!
Vi kommer satsa på hoppningen, jag har haft honom sen 3/11-11 men han har haft en inflammation i ryggen och vi börjar från början nu. Jag kommer att flytta honom till ett annat stall på Söndag där vi har möjligheter att träna regelbundet och tävla efter sommaren. Jätteroligt!
(tryck på bilderna för större format)
Jag vill tävla så långt upp i klasserna vi hinner innan jag blir för gammal för att tävla ponny, och hoppas inget stoppar oss nu i sommar från att utvecklas ordentligt tillsammans och komma någonstans!
Här är även senaste filmen på oss som jag kan bjuda lite på bara för att ni ska få en bättre inblick :)

RSS 2.0