...

På förra inlägget ska det inte så ebbae på rubriken, mobilen laggar sönder

Det är så härebbaebba

Jag känner som Johanna! Jag vill också köra mitt egna race!
 
Så jag ska fixa en ny efter helgen men ska blogga på den här tills då!
 

Midsommar

Hej!
Bloggar om ridpasset ikväll för sitter i bilen just nu!
MEN JAG ÖNSKAR ER EN GLAD MIDSOMMAR!
/ Ebba

Byter blogg..

Jag hoppas jag får med mig varenda en av er! Jag kände för att starta en egen blogg, börja om och köra mitt eget race typ! :)
Ni hittar mig HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!!
Följ mig gärna på bloglovin också och följ/kommentera min blogg? :) :) hehe :D 
 
Om ni vill fortsätta följa mig och Zlatan till våra mål :)
 
Hörs!
//Johanna

dukat

har ni några tips på sköna stall täcken till min ponny?
nu när han ska stå i lastbilen till träning/tävling så kan det va skönt med ett täcke efter ridpassen! :)
Back on track täcken, är dom bra?
/ Ebba

dukat

har ni några tips på sköna stall täcken till min ponny?
nu när han ska stå i lastbilen till träning/tävling så kan det va skönt med ett täcke efter ridpassen! :)
Back on track täcken, är dom bra?
/ Ebba

Ensam eller inte?

Funderar ibland på om jag ska blogga själv, alltså inte för att jag inte vill blogga med Ebba eller nåt haha! Mest för att typ, jag vet inte, finns egentligen ingen anledning till det direkt haha men ibland kan det bara vara skönt att köra sitt heelt egna race. Eftersom jag är osäker (+ jag vill och hoppas inte ebba känner typ att jag inte vill blogga med henne isf, för så är de inte!!)

så tänkte jag fråga er, skulle ni vilja att jag bloggade ensam om mig och Zlatan eller kvar här med Ebba? :) Vet egentligen inte riktigt vad jag vill osv!
/Johanna

DAGENS BLOGG


lalalalove

hejsan!
idag så kommer jag inte rida då jag ska iväg ikväll så hoppas daniela rider han eller om han kanske får vila.
jo juste ni kanske undrar varför han vilar så mycket?
En unghäst behöver inte ridas varje dag, varför vet jag inte men daniela tycker att han ska inte behöva "tjata" ut ridningen på han för att bli riden tycker han är kul och så ska han behöva ridas på ridbanan varje dag så kommer han tröttna efter ett tag. och han och jag kan inte rida ut själv för han blir så otroligt het och svår att rida. så jag rider ut när andra följer med :)
och jag tänkte köra en dagen blogg så ska fixa det nu sen åker jag!
/ Ebba

gordmorgon (13:24)

Hahah bara jag som älskar att sova eller? ;) aja rätt skönt att kunna göra de när man inte behöver ta Z! :) Medryttaren har idag så ja.
Imorgon ska jag försöka ta mig in på nåt sätt till Sala, är hos pappa, men så jag kan rida ut med Ebba. Hoppas jag kommer in :/ Annars får någon annan rida Z och jag får rida med ebba nån annan dag.

Samma på fredag, då ska jag rida ut med Nathalie.
Lördag: Alva rider Z :) Hon skuttar lite och får känna lite på honom över hinder och så, men jag är där :)
Söndag: Rida ut med Emelie och Lili iallafall :)
80 cm, ca :) (och ungefär där är mina skänklar :( )
/Johanna

hatar

inläggen kommer ju inte upp som jag uppdaterar!
fortsätter imorgon kommer somna snart.....!
/ ebba

hahaha

nu är det så här att vårat internet är riktigt dåligt just nu!
det är nå krångel med våran mast här i byn!
men jag bloggar så fort jag får tillfälle då internet funkar!
hoppas snart att det blir som vanligt!
/ ebba

fin ponny

/Johanna

inte riktigt sams med blogg.se

filmen under blev liteeen, ni kan ju istället trycka på den och gå in på själva klippet på YT för här ser man knappt nåt. Skulle ändra stl men blogg.se säger att de inte går eller nåt, tycker de nya blogg.se är RIKTIGT segt och laggit, laggar hela tiden. är inte alls sams eller imponerad över de..... De här "snabbinlägg" är ju värdelöst, hur kommer man till de vanliga innan man publicerat inlägget liksom? baajs.
/Johanna

Film - Hoppträning

 
shit va små hindrerna ser ut på filmen!! sista är 95 tror jag (eller ev 80) men tror 95 och de innan är 80 tror jag, ser ut som 65 typ
/Johanna

Bilder

haha den ovan hade han stannat på 95, hoppat och ja resultat efter blir som de blir ;)
film kommer :D
/johanna

hoppträning

Tänker nog inte säga varken bu eller bä om dagens träning. Riktigt tråkigt att han inte var lika pigg som vanligt när vi ska hoppa :(
Han var lat och seg och det var varmt..
Kan ju säga att jag satt och röt "morrade" åt honom framför vääldigt många hinder, en hel del ponnysparkar blev det också, tråkigt men annars hade vi inte ens kommit över hindrerna. Han ville, men var för lat. Trodde inte han skulle vara seg idag! Men han var trött.
-
Trots det, så har Zlatan idag slagit sitt hopprekord med ryttare.
Vi hoppade en oxer på 95 cm! Och trots att det inte såg de minsta snyggt eller bra ut på hela träningen idag, så tog vi oss över.
Kan ju säga att jag fick lägga den här biten att de skulle se snyggt och bra ut på hyllan idag, det var bara framåt som gällde, driva driva driva och få över honom över hindrerna.
Men ibland fattar jag inte varför han ska stanna och sen hoppa ändå... Han gjorde de typ två gånger på lite högre och då var ju mina skänklar bakom sadeln typ hahah.
-
Fast jag kan inte bara skylla på de, mina skänklar är ENORMT dåliga över hinder. Dom flyger verkligen bak mycket och de kanske blir något bättre när jag köper större knästöd till sadeln, men jag ska öva fruktansvärt mycket på det. Alla har dåliga sidor också och min absolut sämsta är skänklarna över hinder, dom har sitt eget liv just då kan jag säga, riktigt fult och synd men det kommer väl.
-
Den allra finaste bilden och när han hoppade allra finast på en bild, då hade han stannat innan och ni vet hur svårt de är att hänga med då så då var verkligen mina skänklar bakom sadeln, så jag förstör ju heela den bilden vilket är syyynd :( (den bilden jag lägger i inlägget nu) så där kan jag inte bara skylla på mig själv och mina dåliga skänklar haha, de var de hoppet (ett av de) när han stannade först. Men ni ska få mer bilder sen där ni får se mina skänklar, såå synd ska verkligen jobba upp dom skit mycket!!
-
Är iallafall glad över att jag inte ens tvekade eller tänkte på höjd alls idag, 95 kändes som ingen höjd alls och de är de ju inte heller :) så deet är jag nöjd över. Men tränaren tyckte det var bra :) Alla har ju svagheter liksom och just jag behöver träna på skänklarna då dom är värre än någonsin.
-
Hemläxa till nästa gång: 1. Träna på skänklarna över hindret. 2. Inte ge honom tyglarna direkt, driva efter hindret och jobba honom innan jag ger tyglar så han inte kan dra ner huvudet.
Typ :)

oxer, 95 cm. Kommer fler bilder strax.
så därför söker jag inga klagomål på mina skänklar, eftersom jag är fuuullt medveten om dom och det är min svaghet, är helt 100 på att vi alla har saker vi behöver träna på och extra svagheter. Men som sagt, bilden nedan där de ligger på 95 är en bild när han först stannade, så riktigt sådär brutala skänklar har jag inte ;)
/Johanna

hahah!!

Måste bara lägga upp och visa vad som kom upp när jag skulle kolla våran blogg, hahah wtf liksom!?

Ser ni vad de står där nere, typ pröva igen om en stund så bör kon vara återförd till sin hage. Hahahah?? "morgon"humor

/Johanna

fixa mig

ska fixa mig lite nu typ klä på mig och så, vid tvåtiden kommer min farmor och hämtar mig sen hämtar vi stina och så åker vi till stalleet :) Ska byta om där, lämnade mina ridkläder där så.
Stina får ta in Z medans och sen fixar vi honom osv, vid 15 eller nåt lite innan kanske så börjar jag riidaa :) Som sagt lite jobb och se hur han lyssnar och flyttar för skänkeln osv, sen 15.30 kommer hopptränaren.

Hoppas på min gud att vi är ensamma på banan haha blir så drygt annars, aja de ska nog gå bra!



/Johanna

Nya blogg.se...

Förvirrad!! En dålig grej är väl typ att om man fått ny kommentar, att man markerar dom som läst men då har jag/ebba ingen aning om den andra läst kommentaren.. jaja vi får väl gå in på kommentarer och kika ibland, haha.
De jag gillar är att man kan svara i kommentarsfältet på kommentarer! Men detta var ändå förvirrande tycker jag... Hoppas Amanda kan de här med designer även nu till nästa design haha... Hm detta var svårt..
De kommer nog.



/Johanna

Failbilder/konstiga bilder

/Johanna

vad vill ni läsaa om?

är bäst på att blogga på nätterna som ni ser, haha! har dock liteee dålig fantasi så skriv vad ni vill läsa om/se för bilder så ordnar jag det :)

/johanna

mina fina <3

gillar den här bilden för den beskriver ungefär ett pass med stina och Z, lungt, avslappnat och skitfiiint. Med henne på ryggen kommer zlatan bygga finfina muskler!!
/Johanna

Imorgon, taggad!

Tror Zlatan är om inte kommer bli minst lika taggad som jag, antagligen mycket mer ;)
Kommer börja rida kl 15, värma upp med lite dressyrarbete, lydnad och jobba på volt i tjugo min för att få lite koll på honom typ :) O ta en galopp i båda varven så han får lite mer swung i traven efter som han brukar få, utnyttjar det!
Åååh mamma måste skicka filmen snart, han gick så jäkla bra på träningen här om dagen så ni anar inte, fina fina!!
synd att ingen fotade då :(
Imorgon, vad har jag för fotografer och  filmare då? :D Den enda jag vet nu är stina men vill gärna ha filmer också så fler får gärna komma till 15.00/15.30 om de är så hihi :)
Shit va kul de ska bli med hoppträning på riktiiigt!!
/Johanna

Dukat

Om jag skulle beskriva dukat så är han lite för snäll, busig, omtänksam för han verkligen vill göra saker, han vill aldrig få av mig, jag menar vill en häst få en sin ryttare så får dom de på ett och annat sett!
Dukat gör alltid sitt bästa och nu när han är 5 år så kan han inte mycket! Han gör ofta fel men han försöker igen och då blir det rätt! Skulle aldrig kunna bli arg på han om han gör fel! För han vill och försöker verkligen!
Han har aldrig varit dum men han kan vara roligt busig och het! Han tycker ju saker och ting är kul nu när han är ung!
Han älskar också allt och alla! Han verkligen njuter när alla barnen springer ute och när dom klappar han! Man verkligen ser hur nöjd han är!
Jag är verkligen otroligt tacksam för att jag har mitt busfrö!
/ Ebba


Zlatan

Om jag fick beskriva Zlatan skulle jag beskriva honom som en ponny med mycket egen vilja, men ett stort hjärta som alltid vill sitt bästa och alltid försöker trots att han ibland gör fel när han försöker.
Jag skulle dock inte klandra honom för det, han är fortfarande endast 7 år som sagt.
Väldigt snäll men jag skulle kunna beskriva honom som en riktig bitch ibland faktiskt.
Han beter sig verkligen som en fuxmärr, man kan ju inte tro att han är en valack iallafall...
Om han tycker att han inte ska göra det du kräver så gör han de inte heller, spelar ingen roll hur många gånger du suttit på hans rygg eller hur erfaren du här han försöker alltid en gång minst.
Med mig har han aldrig kommit undan, jag tror att hade jag inte varit så tuff på honom som jag är, men samtidigt så otroligt noga med att berömma oftaa och mycket så hade han inte varit den ponny han är idag. Jag skulle kalla honom väl uppfostrad som egentligen vet vad han får och inte får göra men ibland testar gränserna ändå lite försiktigt för att se om han kan lyckas ändå.
-
Zlatan är en väldigt enkel ponny att åka häst på, men däremot att verkligen rida, jobba jobba är han inte alltid den enklaste att ha o göra med. Han kan vara tjafsig som få och gör gärna de mesta för att komma undan arbete. Man får inget gratis (förutom om de står ett hinder framför kanske..) annars får man jobba mycket. Han är mycket häst att jobba med trots att man inte kan tro det, men han är faktiskt inte helt enkel.
Man vet heller aldrig när han kan få för sig att protestera.
-
Något jag stör mig på är när folk inte säger åt sina hästar, jag har sagt till alla som rider Z att om han inte gör som man ber om eller om han dummar sig så ska man GÅ PÅ honom ordentligt, inte sitta och trycka han lite i sidorna heller.
Om han ställer sig och typ försöker komma undan med mig, så ponnysparkar jag till slut honom och ryter ordentligt åt honom med rösten, den lyssnar han bra på tillsammans med skänklar. För det är de han behöver, han behöver veta vem som bestämmer annars tar han över och då blir han inte rolig.
Han spelar också gärna oskyldig...
Han testar gärna gränser, men de blir bättre, man lär känna honom och kan hans knappar som jag kan nu, och då vet jag om och när han kan få för sig något och vad. Jag är heller inte rädd för att ramla av honom och blir aldrig rätt när jag åker av honom.
.
Han blir en helt annan ponny om du tar fram galoppbommar, hinder eller cavaletti. Hahah han blir sååå glad!! Han blir SÅ taggad för minsta lilla och då får man sitta och hålla i honom istället, både han och jag tycket det är de ROLIGASTE som fins UTAN tvekan!! Därför är jag SÅ taggad tills imorgon, och därför han hoppar så högt över alla små krysshinder, han tycker de är för litet så han låtsas att de är större haha! Finns inget bättre än att hoppa Z! Eller att galoppera ute, han äääälskar det och jag låter alltid honom springa fooooooort!!
Så please säg aldrig mer att det inte finns vilja, teknik eller kapacitet i min ponny för här finns allt och lite till så de bara skriker om de!! Jag tror han kan bli ganska farlig på tävlingsbanorna i framtiden.

Hur skulle ni beskriva eran ponny?
/Johanna

HJÄLP HJÄLP

Jag skulle verkligen behöva din hjälp!
Eftersom jag tävlar mycket så skulle jag vilja veta ett par sköna fräscha vita ridbyxor! Snygga också!
Kan du skicka en länk på ett par du tycker är snygga/sköna? Kan verkligen inte välja vilka jag ska ha :))
/ Ebba


Veckan

Måndag: vila
Tisdag: dressyr, hård
Onsdag: Daniela
Torsdag: rids ut med Johanna
Fredag: vila
Och sen åker jag iväg på lite semester och är tillbaka tisdag eller söndag :-)
Men bloggar kommer jag att göra! :-)
/ Ebba


Övningar

Bild ett är en bra övning för dukat då man rider i en åtta och det är bra att öva för galoppombyten.
Bild två är att man fattar galopp från stillastående och sen saktar av till halt. Bra lydnads övning.


2 die 4?

Slängde ihop lie prylar och det blev ruuusktigt snyggt. SKulle dööda för detta haha. Schabraket kommer att bli mitt så fort jag inte måste köpa nåt viktigare, i slutet av sommaren kanske det sitter fint. Ridbyxorna kommer bli mina första tävlingsbyxor så blir väl också slutet mot sommaren. Tävlingshjälm och tävlingsstövlar också, så ååh va snyggt!!
Kommer även köpa vita benskydd och det kommer bli dom andra JW med svart på insidan :)
snyggt eller inte?
/Johanna

Stressigt

Jag har varit ledare på fotbollsskolan och det tar verkligen på krafterna!
Så kom hem och sov tills nu!
Så imorgon ska jag dit igen sen stallet!
Tänkte köra övningar som galopp fattningar. Kan rita en övning sen när jag har en dator!
/ Ebba

Stressigt

Jag har varit ledare på fotbollsskolan och det tar verkligen på krafterna!
Så kom hem och sov tills nu!
Så imorgon ska jag dit igen sen stallet!
Tänkte köra övningar som galopp fattningar. Kan rita en övning sen när jag har en dator!
/ Ebba

extremt snygga nyheter på charlies

dom slutar aaldrig förvåna mig!
Dessa transportskydd stod jag förresten o dregglade lite över sist jag var på glada hästen, väldigt snygga kan jag säga...
TRANSPORT SKYDD UNION JACK JOHN WHITAKER
UNION JACK BENSKYDD 4-PACK JW
de här täcket har förvånansvärt  bra pris och kommer en dag vara i mina händer kan jag säga, muums, tävlingstäcke!
FLUGTÄCKE CIBA JOHN WHITAKER
COOLER TÄCKE GLOBE JOHN WHITAKER
mjo, de vara bara Jw men vem kan motså de!?
hiss/diss?
/Johanna

Åsikt

Något jag stör mig väldigt mycket på är när jag ser folk sitta och rida med vääldigt bred hand, hästen går ner med nacken men går inte i form. Och värst av allt när personerna i fråga påstår att hästen går i form då.
Alltså, jag vet att vissa hästar behövs ridas med bred hand, men om någon rider Zlatan med låga breda händer så säger jag till, för jag vet att han inte trivs så. Han vill ha sträckta tyglar som inte glappar samtidigt som dom är mjuka och följsamma, alltså man ska vara mjuk och lätt i handen men med spända tyglar ändå.
-
Alltså jag vet inte varför men jag stör mig så mycket på det, det är som att ha hästen nertvingad och aldrig låta den söka sig neråt på riktigt och arbeta med ryggen/bakbenen eller så.
Stör mig också på när folk skriver "på tygeln" vet inte varför men jag stör mig inte när man säger i form/söker sig neråt osv, bara "på tygeln" haha.
En bild på Märta och Z som Isabel tog, som beskriver mycket Zlatans känslor när han ska hoppa, här taggar han för en markbom, haha sötee! Han kommer bli en stjäärna
/Johanna

några bilder, jag & Zlatan

/Johanna

Idag!

Märta (medryttaren) red idag första gången!
Ni kommer väl kunna läsa mera noga om de på hennes blogg HÄR
Gick iallafall bra tyckte jag, jag tycker hon rider honom bra! Att hitta varandra och knapparna kommer nog inte ta så lång tid :)
Hon rider honom så lungt och fint och blir inte rädd om han bråkar.
Fina dom!♥
(Snodde bilden ifrån deras blogg! :)
/Johanna

Min stjärna, min framtid

Men mycket arbete som kommer läggas och rätt inställning som jag nu har vet jag att vi kan nå toppen.
Har förresten massa planer på G, inte bara jag som kommer tävla Zlatan :)
jag är sån som inte är så kinkig vem som rider honom och ÄLSKAR när andra rider honom, ser jag att han trivs med ryttaren får den ryttaren rida ibland. Som t ex med stina, eller som märta som är medryttare då, och som Alva och så :)
-
Många tycker säkert jag är "oansvarig" eller "stackars Z" för han får så många olika men, jag litar på min ponny och han säger faktiskt till när han inte vill. Han tycker det är intressant när de är nya ryttare, de syns. Han söker sig lite till mig och frågar i början sen trivs han!
Sätter ju såklart bara upp ryttare jag litar på också.
-
Men han är 7 år nu och därför ingen unghäst längre och blir inte så förvirrad av olika olika hjälper osv. Tror faktiskt de är nyttigt för att han lär sig då :)
När stina rider så är han VÄLDIGT avslappnad, fin och han TRIVS med henne. Han trivs även med alva, märta osv och sen blir de bättre med tiden.
Så döm mig inte, det är såhär jag gör med min ponny iallafall ;) Han säger till när de inte är bra!
-
Iallafall, i höst kommer ju jag tävla honom. Tro nu inte han kommer tävlas sönder för att jag säger att både jag och Alva ska tävla. Och märta om hon vill, och Stina om hon vill.
Döm mig inte här heller, han kommer tävlas i lagom mängd, på lagom nivåer och hitta och känna sig stensäker på en nivå innan han ger sig på en annan, och känna tillit till ryttaren.
Alva blev jätteglad, och märta vill också sa hon förut. Jag kommer också och ska även fråga stina.
Detta behöver ju faktiskt inte betyda att han kommer hoppas, tränas och tävlas sönder.
Det kommer vara lagom mängd som han orkar o vill o klarar av, man delar upp det så enkelt är det liksom :)
Börjar såklart på låg nivå och har inte bråttom uppåt, jag tror detta kommer funka kanon så han får lite hjälp på traven.
-
jag är inte hopprädd men kan bli lite osäker, stina t ex har mycket mer erfarenhet än mig och har själv tävlat sin ponny och alva har också mer hopperfarenhet än mig, så därför tror jag han kommer lära sig myckte själv på denna hjälpen. Han tycker de är skoj, så detta kommer bli skit bra!
min prins!
Det här ÄR en framtidsstjärna och jag vill uttnytja det och ta fram dom sidorna utav honom, och med texten nu och att fler ska tävla honom är bara ett erkänande att jag behöver och vill ha hjälp på traven att ta mig och honom dit upp. :)
/Johanna

Veckans planer

Ska vi se om jag lyckas hålla detta schema bra!
Måndag: Medryttaren rider, jag är med och hjälper till
Tisdag: Hoppträning för JoAnna hemma på banan
Onsdag: Medryttaren rider, jag är med och hjälper till
Torsdag: Rider ut med Ebba
Fredag: Rider ut med Nathalie
Lördag: Genomkörare på banan/markarbete
Söndag: Rider ut med Emelie
Känns som en bra vecka :)
Hur ser eran kommande vecka ut? :D
/Johanna

hej mitt lilla hjärta

du är världens bästa ponny
Vill ni ha fler bilder från den här dagen?
Ber er ignorera att bilderna heter "hejhola" det är min kära vän och fotograf stina som döpt dom hehe...
/Johanna

Framtidsplaner NU kör vi

Har lagt upp en liten plan för framtiden som jag tror kommer funka jättebra.
Kommer träna massor i sommar med honom både markarbete, hoppning, dressyr och bandet mellan oss.
tror det kommer bli bra, sen är han ju tyvärr lite liten och jag växer osv.
I höst ska han tävlas klubbnivå samt lokalt.
När året är slut ska jag ska hur lång jag är på honom, nu ska jag göra detta år till de allra bästa med min bästa vän och ponny Zlatan. Ta vara på den fina ponny han är.
-
Vi lyckas, vi misslyckas ofta och det ser inte alltid bra ut, men va fan gör det, vi försöker vi gör vårat bästa från och med nu. Fuck vad alla andra säger när det bara är han och jag, ge mig en chans att börja om.
Jag ska stärka även mig själv i min ridning, jag ska bli säkrare och jag kan försäkra mig om att vi kommer lyckas tillsammans, ha ett bra år 2012 och jobba arslet av mig för att komma dit jag vill, aldrig ge upp.
Jag har ändrat inställning och våran resa börjar NU.
vi ses på banorna i höst då!



/johanna



Dagens ridpass 17/6 Zlatan

Ungefär 1 timmes dressyrpass för mamma. Finns en kort film från slutet! Den får ni imorgon, ska få den av mamma imorgon :)
-
Iallafall, i början så var vi inte sams. Jag vart bara irriterad på honom hela tiden (fast jag inte borde bli det) han blev rädd för allt, spänd och okoncentrerad. Ville bara ge upp.
Men sen, sen så släppte allt!
Han vart såå fin, han var villig att arbeta, lossnade i munnen, i sidorna, hela allt lossnade, släppte och kändes jättebra!! Han var uppmärksam och lyssnade på mig, ibland tyckte han vissa saker var svåra som framdelsvändning, utåtställning osv men han var såå duktig ändå!!
-
Jobbade med att flytta för skänkeln och så, han var verkligen i en superfin form och verkligen jobbade med bakdelen. Så jag är överlag väldigt nöjd med dagens ridpass!! Fina fina ponny!
Red med sporrarna ett tag, gick bra de också :)
-
Sen kom medryttaren och skrev kontrakt och så, gosade med honom jättemycket innan ridningen idag, världens bästa ponny♥ önskar att han var större :(
ej bild från idag
/Johanna

Blir galen

Är det bara för mig som blogg.se krånglar med? Vissa inlägg kommer inte upp och bilderna syns inte för mig men för Johanna funkar det!?!?!
Jag har ju lagt upp 3 frågor till er men jag får fixa det det när jag kommer hem!
Nu ska iallafall jag gå in på city gross och köpa lite grejer till dukat! :-)
/ Ebba

sporrar

Imorgon tror jag att mamma ska hjälpa mig när jag rider på banan, annars rider jag själv men ja tror hon skulle det. Jag tänkte ha sporrar isåfall och se om de blir nån skillnad, och se hur de går osv imorgon...
Aja, godnatt snart.
/Johanna

var med ni också!!

http://teamjumpers.se/?p=222
/Johanna

Saker att göra

Har lite jag måste göra i stallet med mina grejer, så fort det inte regnar ska jag sätta mig och skaka och borsta av alla mina schabrak som ska tvättas, mitt ullridtäcke, mitt fleecetäcke och mitt regntäcke med fleece i.
Jag känner också att så fort det blir jättefint och pålitligt väder ska jag göra en riktig putsning på mina saker, dvs ta isär allt och putsa allt läder.
Vill ha allt rent!
Putsar min läderutrustning lite snabbt efter varje användning, men bara slarvigt och snabbt.
Hur ofta putsar ni?





/Johanna

Fota/filma? :D

Är de någon/några som vill fota och filma när jag hopptränar på tisdag kl 15:30 hemma på ridbanan? :D hur många som vill får för vill ha både bilder och filmer! :)
/Johanna

Hejsan hejsan

Kom nästan nyss hem från stallet och han va verkligen er raket!
Han bara hoppade fram med bakbenen i ett!
Han va alldeles ivrig! Stod i trippade när man stod still, asså han måste trott att han va på tävling eller så va han bara riktigt het idag! :)
Övade på galoppfattningar och mycket skritt arbete idag!
Han vart ganska stark men efter skritt vart han mjuk en tag sen blev han stark men jag avslutade när det gick som bäst!
Men nu blir det mat sen bloggar jag igen för min bror tog bilder! :)
/ebba

stina och zlatan

åh här snackar vi om att stina kommer få rida zlatan en heeel del!!
<3
/Johanna

Svar på kommentar

Anonym om nyttigt för zlatan:
Vem ska hjälpa DIG då?


Om du har missat det så ska jag träna för en tränare en gång i veckan, min mamma samt andra i stallet. Inte så svårt att missa i bloggen men du kanske gjort det, eller så kommer du bara ihåg de du vill.
Anonym om nyttigt för zlatan:
Nej sant, glömde att hon redan kan allt!!!! Klart det är hästen som behöver hjälp, inte hon!!!!!!


Nej, jag kan inte allt och ingen har påstått det heller. Men även hästen behöver mycket hjälp, thats it. Vad spelar det dig för roll egentligen? Och varför kan du inte skriva vem du är!? Sluta sitt och kommentera våran blogg anonym otroligt onödiga kommentarer mot mig, hur svårt kan de va!?
Kanska tydligt att de enda du är ute efter är att hacka på mig om allt och du vågar absolut inte säga vem du är.
/Johanna

16


Juste

Har jag sagt att jag och dukar blev fotade igår!
Om inte så blev vi det så det kommer bilde så fort Anna skickat dom :-D dock en as ful bild på oss.
/ Ebba

70 och 80 cm

Vart inget bra språng där, vi kom antingen vingligt eller för nära så han inte hann få upp frambenen. Får hoppas på bättre lycka på tisdag. Aja, vi kom över iaf.
Prints från filmer.
hahahahah (under) värsta failbilden typ, jag hänger inte med alls, tror han stannade innan där, för han gjorde de nån gång, sen ångrade sig haha
/Johanna

några bilder från idag

Orkade inte censuera mitt ansikte, alla ser skoj ut när dom hoppar ;) Kan inte påstå att de ser speciellt snyggt ut, får väl lägga upp detta och kolla igen om ett år för att se utveckling ;)
De kommer komma en drös fler bilder från stina i helgen, samt film från amanda :)
/Johanna

första hoppträningen

På tisdag 15:30 ska jag ha hoppträning för första gången, såå kul. Längtar! :D
Ska ha med mig filmare och fotograf, oroa er inte :)
/Johanna

Min stjärna!

Dukat och jag har massa planer!
Vi ska komma upp i högre höjder, lära känna varandra mer, arbeta mer med mig i dressyr för jag sitter inte helt perfekt på han! Dock så hatar jag dressyr så det hänger väl lite på det! Och vi ska träna mer i markarbete och mer från marken!
Jag älskar att ha han lösni paddocken och se hur han trivs hos mig! Han kommer springandes till mig i hagen när jag hämtar han och i paddocken går det tvärt om! Han har inte lika mycket respekt som jag vill att han ska ha för mig!
Men när han står i boxen så kan jag öppna dörren och han står där tills jag säger varsegod, då går han ut! Så lite respekt har han väl för mig, han kan stå lös i stallgången också, han kan gå iväg ibland om det händer något runt om då han är jätte nyfiken! Så vi har en hel del att jobba med! Men på bara 4 månader har vi kommit riktigt långt och vill inte sätta en stor press på han och tro att han kan allt från början! Han är ju trots allt bara fem år! Han fyllde ju igår!
Har nån där ute några tips hur man får mer "respekt" övningar till hästen?
/Ebba

Äntligen

Nu har alla gäster åkt så nu hoppas jag inga fler kommer för nu ska jag börja blogga ordentlig för det har varit riktigt mycket just nu!
Men imorgon ska jag rida ut med Linda och Wilma en sväng :-)
Ha det bra så länge så bloggar jag senare om något roligt!
/ Ebba

nyttigt för zlatan

Något jag tror zlatan behöver är att känna på andra ryttare än mig just nu.
Stina rider honom bra, skojar inte. Har aldrig sett någon rida honom så bra som hon!! Hon ska rida honom imorgon, hon kommer få rida en hel del i framtiden kan jag säga! ;)
Carro, såg din kommentar (tack!) du är också jätteduktig och du kanske kan hoppa upp nästa gång vi ses i stallet om du vill och så! samt fler gånger såklart! Bara kul när andra rider och det är väldigt nyttigt för honom tror jag!
Just nu vill jag nog mest sätta upp rutinerade, tuffa och orädda ryttare som rider och hoppar honom. Han behöver muskler samt självförtroende och jag hoppas han och jag hittar tillbaka till varandra i sommar också.
Tänkte en annan tjej i stallet som rider unghästar också ska få rida honom, hon är också duktig.
Ebba ska ju också få testa snart!
-
Om någon som är rutinerad, tuff och orädd och kan hjälpa honom lite på traven så hör bara av er så får ni gärna rida honom :) Alva ska få rida också, Amanda är ju lite lång men hon kan minsann rida ibland haha ;) (även om hon inte vill hihi)
Nej men jag tror det är de bästa just nu, någon som är på honom och hoppar samt bara rider honom ordentligt liksom. :) Skriv bara om ni känner er sugna på att rida :)
/Johanna

planer

Jag kommer att träna massor i sommar och se om jag får någon känsla när jag rider och får känna att vi funkar till 110%. Att jag kan jobba honom och få lite fart i honom.
Om jag känner efter sommaren att det inte känns bra så kommer jag mot min vilja inte att ha kvar honom, känns inte riktigt bra att ha en ponny man inte funkar till 100 med, som förtjänar att ha en ryttare som han funkar till 100 med. Jag vet att han kan komma långt, med rätt ryttare men jag kanske inte är den ryttaren, eller så är jag det.
Tiden får utvisa.
/Johanna

hoppningen

Vet inte riktigt om det gick bra eller inte haha, alltså inte så.
Han blir så glad när han ska hoppa att han bara dampar, ganska jobbigt eftersom typ varje gång så drar han ner huvudet så där efter och jag blir så oförberedd. Idag höll jag i honom, men dock en gång när jag skulle klappa så gjorde han så så jag åkte i backen (börjar ta in detta som en vana när vi hoppar så ingen big deal) alltså jag blir så irriterad!!! Nästa gång ska jag INTE göra så, tänker fortsätta hålla i honom annars gör han så.
Har iallafall slagit vårat hopprekord tillsammans, 80. Nästa vecka är de hoppträniiing iallafall! kuul

I början var han seg, sen mot hindrerna var han vinglig och okoncentrerad men vi kom över iaf.
Höjde lite hela tiden tills vi kom upp till 80, vi hoppade de ganska många gånger för att han vart så vinglig, osäker (för att jag var osäker) och då stanna han/sakta ner innan han hoppade liksom.
De finns både filmer och bilder, stina skickar sitt i helgen och amanda ikväll så lägger in de då.
-
Ska verkligen bli bra med hoppträning för joAnna för att jag är så osäker i mig själv i hoppningen, alltså jag är inte rädd när jag ska hoppa 80, bara osäker (på Zlatan) än så länge, då blir han också det.
Ska berätta för tränaren att han brukar göra så där efter hindret och hur jag ska träna bort det osv. Längtar till träningen så vi kan jobba upp oss lite i hoppningen!
Kommer som sagt några bilder (amanda fotade inte så mycket, hon filmade mest, stina fotade och hon skickar i helgen för hennes sladd är hos hennes pappa) så kommer lite ikväll kanske! :)
Spolade honom efter och släppte ut honom iallafall, han rullade sig direkt hahaa :)
Sen fick stina hoppa upp och komma på ett 65 en gång bara, hon är mycket mer hoppvan än jag så hon ska få hoppa honom fler gånger så han får lite mer hjälp och blir säkrare :)
/Johanna

on my way to zlatte!

Ska åka till Zlatan strax, Stina och Amanda kommer och ska fota, filma och bygga hinder trots att de kommer se dåligt ut men jag bryr mig inte haha, vill bara ha nya bilder!
Hoppas han sköter sig så han inte blir för glad och kör ner huvudet och svänger efter hindret som han brukar då (amanda vet) då är de svårt att hålla sig kvar hahah dryga ponny! Och att han har en bra dag där han är lagom pigg och hoppglad :) Hoppas jag är ensam på ridbanan också. Eller hoppa och hoppa, jag ska skutta tänkte jag!
Vi får väl se, skriver när jag kommer hem!
/Johanna

frågor men inga svar, ibland

Den som läser allt får en guldstjärna, den är väl bäst!

Ni vet dom här enormt förvirrade, väldigt jobbiga stunderna när man inte vet vad man gjort för fel, frågar sig själv men får inga svar, finns inga svar.
Finns det något värre än när folk bryter kontakt, slutar prata med en osv utan anledning, utan förvaring, helt plötsligt?
Jag har själv alltid varit sån som sagt till, skrivit en förklaring om jag vill bryta kontakt eller så, och jag tycker det underlättar när folk gör det mot mig...
Finns egentligen inte någon anledning till att jag skriver det här, behöver bara skriva av mig lite typ.
Jag känner så här, det spelar ingen roll om du träffat min ponny förut, känt honom förut, känner honom nu eller aldrig träffat honom. För den som står som ägare på Zlatan det är jag, ingen annan.
Vilket betyder att det bara är jag som bestämmer vad jag ska göra med Zlatan, hur jag ska göra det osv.
-
Folk kan tala om för mig 100 gånger att jag gör (enligt dom) fel, och hur jag ska göra, jag ändrar inget då kan jag säga.
Tips, det tackar jag och tar emot från alla håll, hur mycket som helst.
Men inte att jag ska göra si och så, tipsen jag får provar jag och är positiv till, jag gillar tips samt kritik men inte när andra vill överta.
-
Jag får ofta tips av mina kompisar, och det behöver inte betyda att dom tycker jag gör fel eller att jag måste göra på deras sätt, jag älskar när mina kompisar (eller vem som helst) skriver tips jag kan prova, delar med sig av sin egen kunskap. Däremot skulle jag bli tokig om mina kompisar satt och skrev att jag borde göra så istället för si, osv.
Jag har alltid känt att jag haft vuxna människor att vända mig till, inte längre, faktiskt.
Visst, mina vänner är inte "bara" och de räcker, men samtidigt är det skönt att kunna vända sig till någon vuxen.
Jag har varit och är väldigt tacksam över all hjälp jag fått och får så jag klandrar ingen.
-
Men om vi ska gå till veckan när Zlatan hade tappat en sko och sträckt sig/vrickat till lite...
Jag såg att Zlatan hade tappat en sko en dag när jag kom, kände på benet, kände på hoven och han var inte varm, svullen eller markerade. Så jag red! Han var seg, men det var varmt så jag tänkte inte mer på det.
Han har alltid, och ska gå att rida med tappsko på ridbanan eftersom det inte blir ojämt eftersom han sjunker ner eller vad man ska säga.
Dagen efter kände jag igen, ingenting då heller. Red, båda dessa dagar red jag kanske ca 30 min och inte ens hårt, jag red inte honom halt.
-
Den natten/kvällen hade han antagligen vrickat sig, skulle jag tippa på.
Kan vara så enkelt som att han gick ojämt i hagen och vrickade sig, vilket jag tror.
Resten av dagarna tills hovis kom, så kollade jag hans trav om han markerade ungefär 5 steg i trav eftersom de räckte, han gjorde det, han var varm. Han Motionerades alltså INTE under de dagarna utan vilade helt.
Dagen innan skoningen så red jag, för då var han inte varm alls eller markerade något och det hade han heller inte gjort dagen innan de när amanda kollade (för jag hann inte den dagen) så jag bestämde mig för att ta ett lättare ridpass på ridbanan i skritt och lite trav (kravlöst) tillsammans med min lillasyster, inget konstigt med de.
-
Skrittade fram, han var pigg och glad (eftersom han vilat) och ville nästan springa, lät honom gå på!
Helt plötsligt så la han sig ner, han hade öron framåt hela tiden och ville rulla sig men jag fick upp honom.
Jag kände och lyssnade i magen, inga konstigheter. Jag kände på benet och lät han springa lite, inga konstigheter.
Antog att det kliade (har varit med om många som lagt sig ner för de kliat på ryggen, då rullar de ju sig)
Red vidare, skrittade och han var pigg och glad som vanligt, provade trava men han gick lite ojämt så jag skrittade och gick in i stallet igen.
Thats was it liksom.
Det känns som att folk på bloggen uppfattat saken så fel, jag har inte gjort något fel och jag lovar, jag känner Zlatan idag bäst av alla i hela världen.
-
Om han har ont, då går han inte framåt, han lägger sig inte ner pga det och är jätte pigg och glad samt framåt liksom.
Jag kan hålla med om att mina svar var arga, fåniga och överdrivna. Men då var jag så arg att jag vet inte vad jag skulle ta mig till och då kan jag inte riktigt rå för vad jag skriver, säger eller gör.
jag började liksom tröttna på att alla sa hur jag skulle göra och bara känna hur fel jag gjorde, hur dåligt min ponny mådde och att alla tyckte det liksom.
Istället för att hoppa på mig eller säga hur jag ska göra och vad jag gör fel, fråga.
Jag skriver inte detaljrikt i bloggen vad jag gör i stallet om dagarna med min ponny, det angår liksom inte alla. Så fråga istället, please.
Det var de, var tvungen att skriva av mig här eftersom jag inte har någon vuxen männsika jag kan vända mig till dagsläget..

jag skulle aldrig på något sätt riskera Zlatan, jag tar hand om honom väldigt bra och det vet bara jag, han mår mycket bra hos mig och trivs jättebra.
/Johanna

världens finaste ponnyplutt

foto:nathalie
/Johanna

Imorgon, Zlatan

Tänkte skutta lite imorgon på ridbanan, amanda ska ta lite bilder, filma och bygga hinder hehe!
Kommer antagligen inte vara snyggt eftersom vi inte hoppat på länge och så, men några skutt lär de bli iallafall så hoppas jag han har en bättre dag imorgon :) Eller jag brukar inte jobba han på de sättet när jag hoppar, men att han är villig att jobba imorgon och hoppglad, får vi hoppas!
nu så, nu är ponnyn riden för första gången i nya stallet. flyttat och klart. tillbaka på ruta 1. vi börjar om nu, kompis
/Johanna

En fråga, ni svarar

Jag undrar om ni vill att vi ska ha någon tävling här på bloggen?
Kom med förslag om ni vill ha några tävlingar!
/Ebba

grattis till mig....

har haft fullt hus idag för jag fyller ju år idag! :D
så har inte hunnit blogga men här så!
red lite snabbt idag och anna tog kort på mig och dukat!
och så är det ju så härligt för båda jag och dukat fyller år idag!
SÅ GRATTIS TILL OSS! :D
men nu ska jag vara social med gästerna och fixa inför mer gäster imorgon! :)
min fina är redan hela fem år! <3
/ Ebba

jobbig ponny

Idag var Zlatan inte att leka med, så fruktansvärt jobbig och inte alls samarbetsvillig. Idag var det inte vi utan det var han och sen var det jag, vi jobbade mer mot varandra än med varandra.
Han var hård i munnen, han var stel och han var okoncentrerad och ville inte lyssna, samt lat = ingen bra kombination. Han hade alltså ingen bra dag alls.
-
Jag jobbade huuur mycket som helst med att böja, ställa och mjuka upp men det var inte mycket som släppte kan jag säga.... I skritten var han väl någorlunda men i traven HEMSK!
Galoppen var bättre, han sprang på i ett bra tempo, baken kom efter lite mycket ibland och han vart grinig en gång och gjorde någon form av sparka bakut-bock med rumpan? hahah surponny, aja de flöt på. Galopperade över den upplagda bommen några gånger och så, travade av (han var spänd) tills han slappnade av och skrittade av sen. Red ca 1 timme, jobbade inge mer trav efter galoppen för jag orkade inte tjafsa, var alles svettig och han också. Jobbiga ponny! Ibland är han ganska billig, stina du hade gärna fått rida honom idag.......haha.
-
Ska se om jag har skjuts imorgon annars får någon kompis rida, om jag har skjuts rider jag på ridbanan och ser hur han är typ, kanske hoppar imorgon lite grann, vi får se :)
arkivbild då eftersom jag min andra dator, tänk om han kunde vara lite så nu med, inte så jävlig som han var idag, haha...
/Johanna

Grattis Ebba!

Tycker alla ska skriva grattis till ebba för idag fyller hon 16 ååår! :)
Grattis Ebba, hoppas du får en braa dag!
/Johanna

tävlar man aldrig kan man inte vinna, hehe

http://salaryttarnaaa.blogg.se/2012/june/tavling-vinn-en-pike.html#comment
/Johanna

jag är med, ztreliin!

http://ztreliin.blogg.se/2012/june/bloggtavling.html
/Johanna

medryttarkontrakt

På söndag ska jag skriva med medryttaren och nästa vecka ska hon börja rida :) Kommer bli bra, ska träna något också nästa vecka, hoppträna. I helgen ska jag hoppa, wiii! De blir nog lördag :) Ev söndag, vill ha någon med mig som kan fota/filma/bygga hinder osv och så ska de inte regna :)
/Johanna

tack stinis!

Tack för att du red Zlatan idag, du måste göra de mycket mer, du är sååååå duktig!! :) :)
den som vill får komma och rida också hehe, bara så ni vet ;)
/Johanna

Diss

Jag gillar inte träns/lädergrimmor med färgat foder på nosgrimma/nackstycke... Tycker bara inte om de, fult osv haha.
vad tycker ni?
bilderna är från hööks hemsida
/Johanna

okej AKUT

Zlatan skulle behöva ridas idag och jag undrar om någoon här vill rida honom idag!? Alltså du ska vara kunnig och kunna åka dit själv och rida honom ordentligt om ni fattar eller vad man ska säga...
Jag hinner inte rida och de vore bra om han blev riden :/ skriv till mig på fb eller här. smsa INTE min mobil funkar inte, skriv bara innan kl 16.00 om ni kan :) :)
taack
har hittat en nu!! :)
/Johanna

godmorgon

har ätit frukost typ, annars vaknade jag ganska nyss, skööönt. ska väl till zlatan sen, men ska till pappa också så han får hämta mig och vara med mig i stallet innan vi åker hem tror jag, orkar inte gå i regnet haha det är så låångt. vi får se om jag gör något med zlatan eller om jag bara kollar till honom och smörjer på insektsbetten :)
vill ha tillbaka min dator så ja kan lägga in bilder!!
/Johanna

zlatan idag

bloggar från ipaden, eftersom min dator har KRASHAT!! :( Vilket alltså betyder att ALLA mina bilder är borta FÖR ALLTID för jag har inte hunnit rädda några :( snacka om att jag är ARG och LEDSEN just nu alltså, vilken besvikelse..... skitdator, usch....
Idag kom iallafall hovis så nu är han fin i fötterna. Riden hann han bli också, ca 30 min bara typ. Skritt och trav blev det, han var duktig idag men pigg, haha. :) imorgon ska jag också rida på banan, i alla gångarter då. Sen ska jag till pappa och resten av veckan är oplanerad. Tror det blir  hoppning i helgen iallafall, fredag kanske? Vi får se!
Som sagt, kan inte lägga med några bilder tyvärr :( Åh, kommer gå igenom hela bloggen när jag får min dator HEL igen och spara dom, men det är inte många om man jämför vad som finns på datorn.. :( skulle kunna sätta mig och grina över detta....
/Johanna

hej

min fina va underbart fin idag!
men nu ska jag leta lite tävlingar så hör av mig senare om jag hittat nån! :D
förslag på nån tävling? ska kanske hoppa storbyn i juli! :)

jag är med


http://johannagrant.se/2012/06/11/bloggtavling-pannband-fran-fagerdesign/#comments
/Johanna

sommarlov!

Fick sommarlov igår eftermiddag som sagt, härligt men kommer sakna klassen över sommaren.
Idag kommer iallafall hosvlagaren och slår på tappskon vid 3-4 tiden, äntligen.
/Johanna

jag kommer alltid att älska dig!

kommer inte ha någn dator tills skolan böjar igen så  jag kommer blogga från min telefon! 
men nu ska jag till stallet sen kolla på skolavslutning!


glad tjej!

idag slutade jag på ekeby.... :'(
kommer sakna alla fina! 
så sen  imorse tills sju ikväll har jag haft det udnerbart!
så har int ehaft tid att blogga då jag har haft fullt upp!
men imorgon blir det stallet för mig för jag har ju sovmorgon nu!
men nog snackat om mig det är ju liksom en häst blogg! :D
ha det bra så kan jag försöka fixa lite bilder på min fina!
ojuste har ingen dator just nu då min är inlämnad för jag hade ju skoldatorn, så pappa ska köpa en ny dator till mig så fort vi hittar en jag vill ha! :D
/ ebba

hej hej hemskt mycket hej

slutade kl 11, skönt. Har avslutning kl 17 i kyrkan!
iallafall så är jag fortfarande enormt irriterad. Är de så att folk är med mig i stallet i smyg och ser vad jag gör eller??? Verkar så eftersom dom vet ALLT om mig och min ponny.
-
Nej seriöst jag kommer inte bry mig, om ens läsa nå mer kommentarer om hur väl ni känner min ponny eftersom det är så fruktansvärt onödigt att ni ens lägger ner tid på att försöka ändra min hantering, det jag skriver på bloggen ska ni veta är INGET mot vad jag GÖR. Jag skriver inte i DETALJ, varje dag jag gör hos min ponny för ALLT angår inte er och jag orkar inte skriva allt i detalj, men om ni vet så bra så okej.
/Johanna

Världens finaste prins <3

.


hejsan hejsan hejsan

hej!
jag har inte världens bästa fanatsi för rubriker så jag skriver det första som kommer upp i mitt huvud!
kom hem från strömsholm för ett tag sen och har fixat mig för skolavslutningen imorgon!
fick reda på att dukat och jag fyllar samma dag!
alltså den 14 juni, nu på torsdag! :D
så han ska få något fint i present! :)
nu ska jag fixa mig vidare till imorgon!
ha det bra vänner och ovänner! :D

Pullarträns; till salu

Jag kommer eventuellt att sälja mitt väldigt fina pullarträns jag köpte på gbg horse show i år.
Tror inte alls det passar honom i modellen eftersom nosgrimman sitter för lågt och när man drar upp åker allt in i ögonen :(
Stl Ponny. Svart med vita sömmar, nyskick.
Säljes nog isåfall för 200 + frakt eller 150 + frakt har inte riktigt bestämt mig ännu, diskuterbart iallafall.
Jag är väldigt nöjd med det annars och hade gärna haft kvar!
Kan även tänkas byta mot ett annat pullarträns i bra skick, svart stl Ponny.
[email protected] eller kommentarsfältet :)
Det gröna pannbandet ingår ej, utan de som ingår är de som sitter på på första bilden. Och tyglarna ingår inte.


/Johanna

hahah idag...

Efter jag borstat Zlatan så tog jag ut honom på banan och lät honom trava, han markerade inte eller liknande och var väldigt pigg och glad och framåt så jag bestämde mig för att rida lite idag på banan med E och Lili!
-
Hann bara skritta några varv, hahahh alltså, han blev typ "vinglig" och saktade ner men jag skänklade på men helt plötsligt så lägger han sig ner????? ja bah wtf typ haha fast jag slängde mig av och tog upp honom igen och han bara stog där med spetsade öron och såg ut som inget hade hänt?? helt knas....
-
Han var lika pigg och glad som innan så jag hoppade upp igen och det var som inget hänt haha så knäpp, fattar inte! om han bara ville rulla sig eller om de kliade någonstans hahha, kommer sent glömma de där, knasponny!
-
Aja, testade trava men gick inge vidare. Han ömmade/gick ojämt men var inte halt, men hoppade av iallafall.
/Johanna

Förlpt

Hejsan och förlåt för jätte dålig uppdatering!
Men hela helgen har jag varit på Strömsholm och även dit idag!
Gick upp 04.45 igår och har varit trött hela dagen och på kvällen hade vi fest för min mamma!
Men nu ska det bli mer inlägg från mig och tur att vi har Johanna som bloggar!
/ Ebba


visste ni att...?

  • Jag har sökt till ponnyakuten, men kom inte med?
  • Jag köpte Zlatan 3/11-11?
  • Jag tycker det är jätteroligt när andra rider Zlatan?
  • Jag slutar 8an på Måndag?
  • Jag är rädd för stora hundar?
  • Jag har ganska många små fobier/rädslor, höjd, kryp/insekter (spindlar, ormar mest) och trånga utrymmen?
Kom typ inte på så bra men, haha.
Amanda sa förresten att Zlatan inte var halt idag, bara lite öm ibland vi får se imorgon så rider jag nog en liten stund bara :)
/Johanna

oops

har visst varit lite dålig på att blogga här, ebba med haha!
Men var med lite kompisar hela kvällen igår så ja.
Idag sov vi lite väl länge och så skulle jag till pappa typ direkt så hann inte riktigt med Zlatan, så tack snällaa amanda som tar honom idag oh kollar om han är halt och så! :)
-
Imorgon ska jag rida ut med Emelie om inte Z är halt eller så, eller rida på banan vi får se om han markerar....
/Johanna

hemma

kom hem för ett tag sen från stallet, duschat och lite så.
Han var inte direkt varm idag, tog ut och longerade några steg i trav och han markerade bara jättelite så det var väl bra.
Imorgon ska jag börja med att longera i trav och se, markerar han minsta lilla får han stå. Annars rider jag på banan om han inte markerar något alls imorgon :)
/Johanna

Outfitts

Det här är vad jag tycker! :)
/Ebba

yo maan

hejsan!
idag blev det inget stall för mig! så har inget stall bloggning på G men kan fixa en outfitt som jag som skulle vilja ha!
/ Ebba

hööks schabrak

Jag tycker att hööks inte har någon hit på schabrak måste jag säga.
Tänkte lägga in alla som jag inte tycker är snygga först och sen de som är ok/något snyggare. Tar dock inte dressyrmodeller. Men vad tycker ni? Är inte så mycket för deras schabrak iallafall.

1. Inte snygga.
ProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbild

2. Lite bättre.
ProduktbildProduktbildProduktbild och sen de utan tvekan snyggaste, vill ha ett sånt i blått, från Lamicell, fina tycker jag!
Produktbild
/Johanna

när ska min otur vända då? :(

Alltså åh ni förstår inte vilken enorm besvikelse det här är för mig just nu!
Hade laddat så mycket för en ny start, och så blir de så här :(
/Johanna

Det jag köpte idag

GG schabrak med och utan sadel, han passade i det som en smäck! Bra passform och jättefint. (Fläckarna för att jag cyklade med det i en kasse dit i regn)
Tycker inte ni? :D Ett av mina nya favvisar helt klart!
Han passade i grimmorna också, den lila han hade i hagen var lerig och dygnblöt så nu har han den limegröna i hagen :)
/Johanna

:(

Zlatan haltar jättemycket på vänster fram i traven. Samma ben som han tappat skon på, han är smällhet i hoven, varm i benet och lite svullen. Känns otroligt tråkigt och segt just nu när vi faktiskt skulle börja om :(
Ska kolla hur han är imorgon, promenad står på schemat då....
Hoppas hovis kan komma så snart som möjligt och slå på skon så får vi se om det blir bättre snart, han har antagligen vrickat ellet nåt när han slet av sig skon.
Han haltar inte så mycket i skritten men rejält i traven.
Åh ponnyplutt! :(
Kommer snart bilder på de jag köpte idag när han har det på sig
/Johanna

Ayr8

Provade en ayr8 charles owen på Glada hästen idag, fasen va skön!!! Bestämde mig ganska genast, den satt även snyggt på huvudet.
Tror bestämt det får bli en sån som tävlingshjälm så småningom, vad tycker ni?
Snygg eller inte? ;)
Jag tycker den är fruktansvärt snygg, skön och stilren!
/Johanna

hjälp!

behlver verkligen din hjälp!
Har sjukt svårt för att välja ridstövlar!
så du måste hjälpa mig och välja en! :D


1.



2.
/ Ebba

nanaananan

hej!
idag gick jag upp vid sju för skulle fixa i stallet innan vi åkte på träning hos monica!
gick super bra för alla! å min dina kille är så duktig! :)
nej men har inte haft tid o blogga idag för ahr mycket hemma, vi sätter upp nytt tak i altan och mitt rum är kaos... men sak samma!
bloggar lite senare när jag kommer med något roligare!
/ Ebba

regn, regn och åter regn

Det spöregnar ute, är utelåst hos mamma men sitter i trapphuset och väntar på mamma nu.
Har fått med mig två grimmor och ett schabrak hem idag, alltid något!
Kan ta bilder sen iallafall, värsta fynden från fyndtältet :)
Hoppas det slutar regna snart för då tänkte jag dra till stallet om inte mamma får göra det sen, är fortfarande sjuk, riktigt riktigt förkyld!
Aja det återstår att se. Provar schabraket och grimmorna när jag är där så antingen idag eller imorgon iallafall :)
kan avslöja att jag fyndade schabraket från GG (GlenGordon) för 100:-!!!! egentligen kostar det 500:-, as värt! och Två grimmor för 29:- /st. Lika värt, en limegrön och en blårandig :)
Här är schabraket, google bild
Tar egna bilder sen :)
/Johanna

Imorgon; Zlatan

Eftersom han har tappat en sko så ska jag nog ta en promenad runt backa och sen longera lite på ridbanan... Han måste seriöst ha den där skon påslagen nu känner jag. Så de får nog bli så efter jag kommit hem från V-ås.
Men tråkigt ändå, har inga pengar den här månaden alls att handla med, får damp typ....
/Johanna

lyckligt lottad

Ni med egen häst/ponny, hur ofta tänkte ni tanken att ni faktiskt är enormt lyckligt lottade?
Alltså jag tänker det rätt ofta faktiskt, på den tur jag har som får ha en alldeles egen ponny, bästa kompis som jag älskar allra mest. Kunna göra vad jag vill, rida hur jag vill, köpa vad jag vill, åka dit när jag vill osv.
-
Jag tycker att man ska ta vara på sin tid med sin ponny som om det vore sista dagen tillsammans, för det kan vara det. Det kan gå så fort, när man minst anar det.
Jag älskar min ponny och visar honom det varje dag, han får den kärlek han behöver och massa mer och jag skulle aldrig någonsin lämna honom i otrygga händer eller låta honom bli förstörd.
Jag skulle t.ex. aldrig ha en medryttare som jag inte litar på ger honom all den kärlek och respekt som han behöver + lite mer, aldrig.
-
De stunder man är osams med sin häst så glömmer man (jag iallafall) lite hur mycket hästen faktiskt betyder. Dock är det samma visa varje gång jag varit i stallet, kramar och pussar på honom sen säger jag hejdå och klappar honom innan jag går.
Skulle inte ens ha hjärta till att bara borsta lite, släppa ut honom i hagen och gå, haha aldrig! Måste gosa också och på de sättet får man även starkare relation.
Jag ska ta vara på våra fina år vi har framför oss förhoppningsvis, som om varje dag vore den sista, jag älskar dig världens finaste ponny♥

/Johanna

Dagens ridpass

Red barbacka på ridbanan, han är lite öm/ojämn där han tappat sin sko och går inte riktigt framåt typ...
Men red i alla gångarter, lullade mest runt lite hahah gick väl bra, han studsade lite i galoppen i början haha.
Sen fick alva prova, gick också bra :) :) dumma sko........ vill ha på den nu.
-
Imorgon ska jag rida nånstans och följa med Amanda till glada hästen och fynda!
/Johanna

Ridpasset

mobilbilder!
och om du vill så får du gärna följa mig på instagram! :D @ebbakvist
/ Ebba

yeah yeah, woh woh!

asså det gick så bra att rida idag!
även det gjorde lite ont i foten så va han super!
kommer upp bilder/filmer senare!
ska äta nu och baka till klassen!
/ ebba

Myser med världens finaste ponny efter att...

mms_img14718 (MMS)

Myser med världens finaste ponny efter att ha ridit på banan ca 50 min. Finafina <3 /Johanna


Imorgon

Ska nog rida ut med Amanda :) Eller vi ska testa om han inte ömmar bara, hoppas inte. Vi får väl hitta på nån bra gräsväg/åker eller nåt liknande hahaaa. Hoppas han är pigg iallafall!
/Johanna

Hej!

Har inte bloggat på hela dagen, jag vet! Haha. Åkte direkt till simhallen med två kompisar efter skolan, sen cyklade jag med en annan kompis till stallet vid 6-taget.
-
Tog in honom direkt och så. Han hade tappat en sko!!!! åååååååååh. Ringde hovis direkt, han skulle höra av sig så hoppas verkligen han kan komma innan lördag för jag ska hoppa då, hade jag tänkt!
Men idag då, han var seg och ville inte riktiiigt gå fram och bjuda speciellt mycket. Han ömmade ibland, konstigt egentligen, var ju på banan haha.
Aja, han vart lite grinig som han kan bli när han är lat och jag går på honom, men thats life för honom. Gick väl bra så, hatar när han är seg dock, såå tråkig och jobbig!
-
Skrittade och travade lite på Klasika sen också, hehe!
Här är en mobilbild på min kompis och Zlatan, hon red honom lite efter :)
/Johanna

yeah

Imorgon ska jag rida med en stukad fot! kommer gå bra för jag rider ju världens hetaste häst också!
och längtar tills på fredag då jag ska rida ut med johanna & Z :D
/Ebba


Svar på kommentar!

Fick frågan av vart Dukat står och han står i östersala bakom sorf!
alltså hos franzetti :)
/Ebba

funderar

Är det något spelciellt ni vill veta om mig och dukat? 
hur vi rider,myser,hoppar eller asså VAD som helst, hur jag sätter igång han, hur han är och hoppa eller vad som helst!
Tror johanna undrar samma sak :)
men det skulle vara kul om ni ville veta något spec! :)
/ Ebba

Veckans planer

Alltså jag är ju expert på att bryta mina veckoplaner, och jag vet inte riktigt än men kanske så här haha...
Måndag: Ridbanan
Tisdag: Rida ut med Amanda
Onsdag: Markarbete på ridbanan tror jag, alltså cavaletti/upplagda bommar
Torsdag: Rida ut
Fredag: Rida ut med Ebba antagligen, annars ridbanan
Lördag: Hoppa! Tänkte jag, på banan!
Söndag: Rida ut med Emelie och Lili
Något sånt kanske, haha. Aja vi får väl se!
världens finaste ponnyplutt <3
/Johanna

Till salu: Boots

Jag har ett par dösnygga silvriga boots från Catago som inte passar Zlatan. Blev väldigt besviken för dom är verkligen dö snygga och passar till alla färger på häst och all utrustning, hur häftiga som helst!
Stl XS. Bara provade, inget mer.
nypris: 159:-
jag säljer dom för 100:- + obetydlig frakt. Kan dra ner priset lite också om det är så :)
passar kanske stor shettis + Bponnysar.
Åh jag önskar dom passade min, stl S var för stort istället :(
METALLIC BOOTS CATAGO
Skriv här eller mejla: [email protected]
/Johanna

Vad ska jag blogga om?

Något ni vill läsa om?
Vill skriva något åsiktsinlägg om nåt men vet inte om vad, haha!
Hjälp mig :)
/Johanna

glad!

hihi ska få rida zlatan nångån!
haha det söta lilla trollet ;)
alltså, skulle vilja att mina vänner skulle få prov rida dukat också, men då han inte är min och bara 4 år så slänger vi inte upp vilken som helst, det är bara jag och daniela som ridit han och är fortfarande på "utbildning". men jag lär mig nästan mer av att kolla när daniela rider dukat och jag kollar på. känner inte ni också så?
man lär sig mer en från marken och en att sitta på ryggen och bli lärd. kul att titta när folk rider andras hästar också! :D
nu ska jag in och beställa täcket från hööks, blir det andra som är på bilden längre ner :)

/ Ebba

rida min ponny

Är det någon som känner sig sugen på att antingen följa med mig till stallet någon dag när som helst, och prova Zlatan på banan? :D Eller prova en snutt på sorfs bana när jag är där, men prova rida? :)
Bara kul när andra rider haha
Finns ingen som gör mig lika glad, som dig, min bästa vän♥
/Johanna

inte så lätt just nu

hejsan!
idag när jag spelade match så gjorde jag illa min fot så har legat hemma och dött ett antalgånger... så har inte haft tid att blogga! men skulle till stallet idag men det blev inte av, belv inte av att kolla på sorf med ida heller... dumma fot!
ska troligtvis till akuten... men inget hindrar mig från att rida! :D
/ Ebba

Fina ponny

Det gick jättebra att släppa ihop dom!
När jag hade fått in allt i skåpet så tog jag in honom, fixade honom och red på ridbanan. Ca 50 min kanske, i alla gångarter med lite galoppbommar. Han skötte sig, var jätteduktig! Lite stel och spänd, samt tittig men jaja!
De släppte lite mer åt slutet, då blev de lite mer fart och tyckte han galopperade på bra idag!
Nu står han ute med sina ponnykompisar igen :)
Rider på ridbanan imorgon också tror jag! Vet inte vad jag ska göra då men haha.
Aja, skola först ju, sen sticker jag dit :)
/Johanna

Nu är vi på väg, dumma ponny! De tog ca 40...

Nu är vi på väg, dumma ponny! De tog ca 40 min kannske max, tog ingen tid men han var dum idag tycker jag. Stog på bakbenen mycket och inte lågt heller. Får ta ut lasttränare sen. /Johanna


behöver hjälp!

kan inte välja vilket utav täckena jag ska ha, behöver verkligen ett! 
1.
2.
/ Ebba

Imorgon

Jag tänkte jag kopplar upp mitt mobilnummer till bloggen tillfälligt imorgon så jag kan uppdatera er via telefonen där, på vägen tid och så lite grann bara så ni får lite update från min sida! :) Så jag ska försöka mobiluppdatera lite.
Planerna för imorn är iallafall, lasta 10:30, sen åka. Vet inte hur lång tid det kommer ta att lasta... Visar sig.
Sen släppa ihop direkt, packa in saker i skåp osv. Hoppas jag får både hylla och skåp hahah.
Sen skriva kontrakt med stallägaren och lite sånt grejs, sen rida på ridbanan en sväng.
:)
/Johanna

Slut i rätt storlek

Såg nu att 115 på de blommiga täcket var slut och inte kommer in mer denna säsong, tråkigt! :(
Så jag kikar efter lite andra ofodrade, här är några stycken, vilken tycker ni är snyggast? :)
Regntäcke Dublin
Regntäcke POSEIDON
REGNTÄCKE NYLONFODRAT CHARLIES
REGNTÄCKE 100 GRAM CHARLIES
/Johanna

Dags för ett regntäcke?

Jag har ett regntäcke som jag är mer än nöjd med. Snyggt, bra märke, andas, perfekt passform och går inte igenom hur mycket de än regnar. Kostade drygt över 1000-lappen men så värt det.
Jag har ett lila också som är lite småtrasigt här och där på insidan. Men det går igenom nästan när de regnar mycket och länge, och har ingen bra passform på honom, det glider bak.
-
Ikväll när jag skulle byta från de bra täcket för de var dygnsurt, så det är torrt tills imorgon, tog jag ett fleecetäcke + de lila eftersom de ska regna hela natten så det inte går igenom. "Tur" att det skulle vara kallt/är kallt så att det inte blir för varmt så. Men jag känner att det börjar bli dags för ett till bättre täcke kanske. Och jag tror bestämt att det blir de här så fort jag har pengarna! Snyggt va? :D
Regntäcke Summertime
Här är det bra jag har nu som jag rekomenderar massor, event är otroligt bra täckesmärke.
Och här är det mindre bra..
/Johanna

Jag är med!

http://www.ponnysanning.se/?p=8544#comments
/Johanna

Dagen

Kom nyss hem från Västerås typ. Köpte lite kläder åt mig själv och så, men iallafall. Jag bytte till en annan flughuva så nu har jag en som passar. Fick inte byta grimman.. Är lite besviken nu för jag slängde ändå ut över 200 kr för inget, så fort jag har pengar köper jag en ny och kastar den här. Surt, verkligen riktigt surt.
Lastar honom i träns imorgon men byter till grimma i transporten, han får ha lädergrimman i transporten ändå.
Nu har jag inga pengar kvar men jag hoppas jag kan träna om två veckor ändå, eller inte i veckan men nästa. De ska väl lösa sig! Ska ut och ge hästarna mat nu. Imorgon halv 10 så lastar vi :)
/Johanna

Ridstövlar

Undrar vad ni alla läsare har för ridstövlar eller kanske stövlar som ni vill ha? :)
vilka är bra/sköna/snygga? 
1.Läderridstövel Hickstead Horsehead® hööks
2.Läderridstövel Massolin CRW® hööks
3.<!--esparam:artikel:15-->Ridstövel Falsterbo GT. Glada hästen
4. Mountain high rider II Glada hästen

Eller har ni ett par andra stövlar som ni kanske kan berätta om varför just dom är bra eller sköna?
/ Ebba

Dukat♥

kan berätta lite mer nu om tävlingen idag eftersom jag bloggade från min telefon sist :)
började med att han va het på framhoppningen, redan där vart jag lite irriterad för enligt han satt jag inte på ryggen för han verkligen höll på att bara springa i galoppen men linda hjälpte mig en del så sen när det va dags att gå in på banan studsar han och vill bara hoppa, söt men vi verkligen sprang genom hela banan.. haha lite kul va det för vi vart felfria, men sen när vi skulle köra omhoppningen försökte jag samla han så vi fick bra vägar och inte springa för han utbildasfortfarande och SKA inte springa så, men det va okej för det va så lågt men vi rev sista oc hdet va mitt fel för jag kunde inte bestämma mig om jag skulle ta 4 galoppsprång eller 3, då han hoppade 3 ½ stackarn.. :) om vi inte skulle rivit sista hade vi vunnit allt för vi hade bäst tid :'D bästa ponni!
/ Ebba
image description

Min prins

Vi gick felfria idag i fas 1 men i fas 2 blev det ett jävla nedslag! Men det va mitt fel!
Men nu taggar vi för näst tävling då vi hoppar 80! :)
Vi hörs senare ska städa nu!
/Ebba


NU

Nu åker jag till stallet för att fixa hästen sen på tävling!


Zlatan♥

Ibland är det mer än skönt att ha dig kompis. Du är verkligen min bästa kompis som alltid finns där som jag älskar obeskrivligt mycket, min egen! ♥
Har ni egen häst/ponny eller kanske foderhäst/medryttarhäst som är speciell för er?

/Johanna

If I could turn back time, I should

Saknaden för min allra första ponny är den största saknaden jag har, fast jag visar det aldrig.
6 år gammal var jag, fick min allra första ponny. Speciell, det var han. Väldigt, väldigt speciell.
Vi var verkligen verkligen bästa kompisar som gjorde allt tillsammans, kunde inte önska mig mer än så.
-
Det finns vissa dagar när man tänker lite extra ni vet.
Det finns vissa dagar där jag gråter floder för min ponny. Men jag egentligen typ aldrig på utsidan någonting.
Men allra allra längst in, så är det den där ponnyn som alltid, alltid kommer att finnas i mitt hjärta och ta upp enormt stor plats.
Den där ponnyn jag kunde göra allt med och som gjorde allt för mig.
Jag minns verkligen alla våra dagar som igår, så tydligt.
Men den dag jag minst tydligast, det är sista dagen och sista minuten tillsammas med honom.
Jag var sju år gammal, jag såg allt, jag såg på när min ponny led. Min bästa kompis, jag såg när min kompis bara ramlade ihop. Allt.
Jag har alla bilder i huvudet fortfarande, snart åtta, åtta år senare.
Jag minns också, hur tydligt som helst dom sista ordet jag sa till dig precis innan du lämnade mig för alltid.
Jag älskar dig.
Tre ord, och minuten efter så fanns inte min bästa kompis längre.
Min första ponny, så overkligt. Att just du bara skulle ramla ihop och knäcka nacken av dig, lida. Dö.
Helt sick, fan, vad jag saknar dig kompis. Tack för allt, verkligen, Kommer aldrig träffa en häst som dig igen.
Om jag fick önska mig en sak, skulle jag önska mig att du fanns vid min sida igen, på riktigt. För alltid.
-
Onceinalifetime
Ruthger♥

(Tryck på bildenra för förstoring)
Ibland är det bara skönt att få skriva av sig lite, för sin egen skull, ni vet säkert känslan, usch
/Johanna

Hjälmproblem

Jag kommer köpa en tävlingshjälm så småningom, det kanske hinner komma ut några nya snygga då, men jag vet ändå inte vad sjutton jag vill ha för något haha. Så jag tycker ni får skriva vilka ni tycker är snyggast, så kikar jag lite :)
Här är några jag kollar på.

1. Whitaker hjälm från Charles owen
Whitaker ridhjälm från Charles Owen
2. Wellington classing från charles owen
Wellington Classic Ridhjälm från Charles Owen
3. Ayr8 från charles owen
Ayr8 hjälm - Charles Owen
4. Jacson wen
/Johanna

Åh, jag vill så ha!

Dom här gröna bootsen är så äcklig snygga. Har ett ljusgrönt set med schabrak och pannband som ser ut att kunna passa till dessa, om de är rätt färg skulle de vara en dröm och då kommer de heelt klart vara i mina händer en dag, mums!
Bootsen:
BOOTS CLASSIC EQUINE SHOW
Mitt schabrak + pannband inköpt på GBG horse show i år:
Vad tycker ni, och vad tror ni?
/Johanna

Packat och klart

Nu har jag packat alla Zlatans saker, känns mer än bra. Bara mitt som är kvar, mina ridkläder och så :)
En dag kvar, kommer sakna ridvägarna och min fantastiskt snälla, underbara granne med ridbanan.
Skulle nog vilja tacka henne för all hjälp, för att jag fått låna ridbanan när jag vill, rida hennes maffiga frieserhäst och för att hon varit och är så himla snäll, hjälpsam och förståelig!♥
-
Imorgon åker jag ju till Västerås, så jag uppdaterar här när jag kommer hem tänkte jag. Längtar tills på söndag, får väl se hur det går att rida min antagligen otroligt överpigga ponny på banan på söndag sen, haha jaja.
/Johanna

Följ gärna!

Klicka H Ä R! för att följa oss :)

/ Ebba & johanna

han är så bra min fina!

hejsan!
idag när jag red så började det med att vi skirttade ut lite bara för att få lite bättre framåt bjudning i paddocke, men påvägen hem så vart han helt hysterisk, han stod helt stilla och vägrade han ville värkligen inte det! hoppade då av och ledde han då det gick mycket bättre! inte lätt att ha en 4 åring!
men men, han gick super bra i paddocken, lite små tjurig för alla flugor... men imorgon blir det tävling!
taggad! :D
nu ska jag fixa grejer tills imorgon! Vi hörs senare! :)
/ Ebba

Saker ni kanske inte vet om mig!

-Jag hatar när folk sviker
-jag har skapligt självförtroende
-jag älskar att busa
-jag hatar folk som säger saker som inte är sant om en
-jag verkligen älskar dukat!
-jag har en Canon 1000D
-jag hatar min rektor ibland
-jag är cool
/Ebba


några saker ni kanske inte visste

  • Jag älskar, och jag menar verkligen älskar One Direction, dom är på min bakgrundsbild, på mitt chrometema, har ett album med bara dom i min dator med bilder, dom är överallt på min dator!
  • Jag stör mig på när folk skriver "okey" istället för "okej"
  • jag fick min första ponny när jag var 6 år, 1 år senare så bröt han nacken och dog.
  • Ibland så kan jag verkligen bli så arg att jag knappt kan kontrollera mig själv.
  • Jag har ganska dålig självförtroende.
  • Jag har en Nikon D3100. Har dessvärre tappat bort laddaren och kan inte använda den, illa.
  • Något som stör mig fruktansvärt mycket är kompisar som inte kan ta när man säger vad man tycker, även om det inte ens är taskigt. Vänner ska väl ändå kunna prata med varandra om sånt också, enligt mig.
/Johanna

RSS 2.0